Manisnya D’ Istana Budaya


Pada 14 Jan 2008 pertama kali aku menjejak kaki di Istana Budaya sebagai staff di Istana Budaya (IB). Orang petama aku jumpa Akak Juyah sebagai operator kat IB tuh, pastu Kak Ju suruh aku pegi jumpak pakguard kat bawah untuk jumpa Puan Hanidah. Aku pun masuk bilik Puan Hanidah lepas tuh ada juga budak praktikal kat dalam bilik die tuh tapi dengan kakak dia yang sememangnya staff IB. Lepas saja aku borak ngan Puan Hanidah aku diminta tunggu diluar, dalam masa aku tunggu ada pula seorang perempuan nak praktikal kat situ juga. Tak sangka aku ditempatkan di Cawangan Pemasaran dan yang lain semua dipecahkan, aku bersama Zurini (juju).

Aku pun taknak la cerita dari mula, tapi yang aku tak boleh lupa time pertama kali aku nak balik dari IB. Kelakar sangat orang pertama aku jumpa kat pondok bas tuh iailah Khairul staff Tiket2u. Yang malunyer aku tak adew duit pecah then aku terpaksa pecah duit ngan die, nasib baik ada, yang paling aku tak boleh lupe die tanya aku penah tengok teater kat IB tak, so aku jawap jujur yang aku tak penah tengok, nak tahu Khairul balas apa, “Tak pernah tengok teater kat IB, tapi nak praktikal kat IB, boleh?”, ayat memang sentap…huhuhuhu, tapi tak rasa apa pun. Sejak tu kalau korang semua nak tahu aku cuba rapat dengan die. Itu la perkara yang aku betul-betul tak boleh nak lupa.

Aku suke keje bawah unit pengurusan panggung sebab staff yang boleh aku kata otak semua cam gilew babi. Termasuk la aku, dan bagi aku dorang semua layang aku macam biasa, tak ada jurang pun. memang tak dapat nak nafikan memang seronok walaupun ada juga pahitnya aku kat situ, ala kena marah?, biasa la dalam hidupkan, bagi aku kalau aku laluinya aku rasa bersyukur sangat sebab aku dapat bayak pengalaman dan memnbuatkan aku makin tabah dan kuat. nak cakap pasal keje tak payah la, memang IB ni sentiasa sibuk kalau ada show, kekang balik sampai kul 12 – 1 pagi, ini semua time P.Ramlee the Musical, sebab aku rasa nikmat manisnya di IB ni [un sejak dah nak abis ni, kekadang nak menangis nak tinggalkan IB sebab semua staff dah baik ngan aku, kadang tuh macam nak berenti blaja n keje kat IB, tapi belajarkan, aku kena teruskan jugak.

Lagi satu best keje kat IB ni boleh banyak jumpa artis, dan aku sendiri dah ramai jumpa secara sengaja mahupun tak sengaja. huhuhuhu, (ayat tak bleh bla). Dan yang aku banyak kali jumpa biasa la Jaclyn Victor sampai die pun dah kenal aku, dan menang itu yang aku idamkan. Hiks~. Macam orang biasa gak kalau jumoa artis dah macam biasa, tak macam dulu, sebab aku tengok dorang ni semua sama gak macam kita yang nampak lainnyer dorang ni muka cantik n familiar kan….hiks~

Kekadang aku tulis bayak cam ni bayak merepek aja, baik aku berenti kat sini jer. Ok la cau cin cau…….

Comments
2 Responses to “Manisnya D’ Istana Budaya”
  1. Insan says:

    Pergi lah kau pergi ku tak akan menanti yang patah kan tumbuh yang hilang kan berganti…….

  2. f!f! says:

    best lorh jmpe artis…sy0k x wehhh????

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • :.Mutiara Kata.:

    Masa Lampau, Masa Sekarang Dan Masa Depan. Sebenarnya Adalah Satu... Ia Adalah Sekarang - Stove
  • :. Contemplation.:

    Pride is not the best because we never fell. But as we come back every time we fall.
%d bloggers like this: