Ada Apa Dengan, 26 Ogos 2008


Pagi hari...

Umar… belum sempat jam lonceng aku mengejutkan aku, kedengaran suara yang memanggilku, rupanya rakan sebilik aku yang mengejutkan aku tepat jam 5.00 pagi. Mata aku yang sememagnya berat untuk dibuka aku paksa jua untuk membukanya. Sebaik sahaja aku melihat kawanku keluar dari bilik, lantas aku bangun dan mencapai tuala dan terus menuju ke bilik air. Argh!! Sejuk giler air pagi-pagi ni, tapi kira tak normal la kalau aku mandi pagi-pagi tapi air panaskan. Lepas aku mandi aku tengok 3 kawan sebilik aku masih terbongkang tidur, amboi!! Dorang ni hidup senang nampak….. Korang mesti tertanya-tanya kan kenapa kitorang satu bilik ni bangun pagi-pagi bute

Pose seorang juru kamera

Pose seorang juru kamera

macam orang nak menoreh getah, hiks~. Sebenarnya hari ini Management Science University, Sec13, Shah  Alam telah menganjurkan satu seminar FBMP Sport Tourism 2008, bagi pelajar Tourism di university mereka dan juga politeknik aku. So, seramai 37 orang budak kelas aku terlibat, kami semua dah terpacak kat depan Anjung Pesona (Hotel Politeknik Sultan Idris Shah) jam 6.00 pagi!!. Tapi sabarjer la sebab kami tunggu hampir sejam, pukul 6.45pagi baru bas sampai, dan masa tuh memang tunggu nak maki jew…Hiks~ tapi sepanjang tunggu bas kami memang enjoy macam-macam ragam la kawan-kawan kelas aku ni!! Ada yang jd juru kamera ada yang jadi next “bottom” model, wakakaka

Alatan yang ada dalam beg aku

Alatan yang ada dalam beg aku

Program bermula jam 8.00 pagi, tapi nak tahu tak, kami ni ala-ala VVIP yang hadir keseminar. Kami sampai jam 9.30 pagi, memang time tu segan

Suasana

Suasana

sangat sebab semua orang pandang kedatangan kami yang ala-ala VVIP yang berlagak macam Diva Popular. Pastu dalam aku nak mencari tempat duduk adalah hamba Allah ni tegur. “hi Mai” aku pun terus pandang sambil buat muke pelik, aku memang tak ingat siapa tuh, pastu hamba Allah ni pun buat ayat sentap. “tak ingat aku la tuh, dah la jalan kat KLCC sama-sama ngan fifi”. Ya Allah baru aku

Tag Line KarangKraf Penaja Utama

Tag Line KarangKraf Penaja Utama

ingat ni kawan tempat praktikal fifi kat Malaysia Tourism Centre (MTC), la….Cikon

Suasana Hujan Di X-trem Park Sec13 Shah Alam

Suasana Hujan Di X-trem Park Sec13 Shah Alam

kew, aku kenal pun dengan nama Cikon, nama betul die, haram aku tak tahu!!!! Seminar semua berjalan lancar, habis selesai sesi bercakap sesi cabutan bertuah pulak, tapi haram aku tak dapat pun, wakakaka…. Nombor tak bertuah aku 270. Pastu kami semua dibawa ke demontrasi Wall Climbing ngan Sport Demontration yang lain pastu hujan lebat sangat turun!!! Aku apa lagi berlari la kat bawah banggunan tuh! Aduh!!! Basah baju aku…Lepas itu kami diberi makan tengah hari. Tapat jam 1.00tgh hari bas kami sampai pastu kami semua naik bas sampai say gud bye pada semua pelajar MSU yang terlibat, memang sedey walaupun hanya beberapa jam sahaja kenal, sebab masing-masing ramah mulut katekan…

Cenderahati Dari MSU

Cenderahati Dari MSU

Lepas tu kami semua berenti di Giant Shah Alam, kami makan, shopping ngan lepak-lepak jew kat sana. Pastu pintu bas tak bukak-bukak hamper 30minit kami tunggu, so memang merempatla kejap kat Giant Shah Alam tuh. Hiks~ Tepat jam 3.30 patang kami bertolak balik!!!Sampai Politeknik jam 6.30petang memang time tuh punggung kematu penat giler!! Tapi bebaloi sebab pihak MSU bagi cenderahati pada kami semua memang happening!!! THANKS MSU!!!!!!!!!!!

Management & Science University (MSU)

File Cover Look, Management & Science University (MSU)

Comments
2 Responses to “Ada Apa Dengan, 26 Ogos 2008”
  1. uNLimitEd 4 alL says:

    ala setakat msu pun ko nk kecoh
    xhadapla
    aku lalu dpn 2 xpandang pon
    coz bangunan pun xde nk ade
    ahahhaa
    whateva, not badla
    hiks~

  2. crazylove says:

    bukan aku nak bangga ngan msu tuh!!
    tapi..hurm biasa la..orag jemput!!!
    bukan senang!!
    hiks~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • :.Mutiara Kata.:

    Masa Lampau, Masa Sekarang Dan Masa Depan. Sebenarnya Adalah Satu... Ia Adalah Sekarang - Stove
  • :. Contemplation.:

    Pride is not the best because we never fell. But as we come back every time we fall.
%d bloggers like this: