Percutian Satu Hari Di Kelong Paradise, Sabak Bernam


Kali ni Pengeranz nak bawa semua ke tempat “Syurga Pemancing” yang rasanya semuanya tak terfikir untuk melawat ataupun menjengah ke sini. Apa yang menariknya disini memang semuanya menarik.


Ok Pengeranz dengan kawan-kawan tiba di Pantai Bagan Nakhoda Omar (BNO) tepat jam 2.30ptg. Dan kami mula shooting di jeti BNO. Tepat jam 3.30ptg kami semua menaiki bot yang memang tak pernah digambarkan. Bot yang naik dan turun dah macam naik kuda laut.(macam mana tuh?). dengan mabuk-mabuknya kami akhirnya tiba di jeti Kelong tepat jam 3.50ptg.

Memang excited sangat bila tiba disini. Sebabnya bayangkan satu-satunya banggunan berdiri megah di tengah-tengah laut dalam. Air yang sememangnya mengganas, kata orang-orang disitu sekarang ini air kapal pecah. Memang macam nak pecah kapal kami ni di pukul ombak kuat. Seterusya Pengeranz dan rakan-rakan dijamah meggie kari dengan udang, memang special sebab udangnya yang sedap. Ketika sibuk berbincang mengenai shooting secara tiba-tiba di luar riuh rendah, kami semua keluar dan rupanya-rupanya satu joran telah disentap ikan Gemuduk, memang tak pernah dengar kan. Kami semua tak lepas peluang untuk bergambar.

Dan apa yang paling seronok suasana yang menag nyaman dan menarik, terik panas matahari menag tak terasa sebabkan angin yang sepoi-sepoi bahasa.

Jadi melanconglah ke Malaysia, macam-macam ada.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • :.Mutiara Kata.:

    Masa Lampau, Masa Sekarang Dan Masa Depan. Sebenarnya Adalah Satu... Ia Adalah Sekarang - Stove
  • :. Contemplation.:

    Pride is not the best because we never fell. But as we come back every time we fall.
%d bloggers like this: