Masquarade Party 060409


p82700051Masquarade Party, Jabatan Hospitaliti dan Pelancongan, Politeknik Sultan Idris Shah, Sabak Bernam, Organize by Diploma Pengurusan Pelancongan Semester 3 Jan’09.Masquarade party bagi pengeranz adalah satu party yang kita harus rahsiakan identiti kita, jadi pengeranz prepare pun last minit untuk parti ini. Sampai ke telok intan pengeranz cari mask, tapi….hurm apa pun tak ada. Akhirnya pengeranz beli aja kat sg. besar 2 hari sebelum party. Memang kerja last minit. Tapi akhirnya pengeranz dapat topeng lelaki yang ala-ala diva???? bleh?

 

Pengeranz dengan Riduan (Kesaksianku)

Pengeranz dengan Riduan (Kesaksianku)

 

Happy Birthday to Me!!!! Party itu jatuh tepat pada tarikh lahir pengeranz. Jadi disini pengeranz ingin mengucapkan Happy Birthday pada Pengeranz yang ke……. hehehehe baru 21 Tahun la. No Suprise No Celebrate

Tepat jam 9.00pm pengeranz dengan kawan-kawan pengeranz pun bertolak dari bilik. Apa yang jadi kat tempat party sorang pun tak ada lagi, jadi pengeranz dengan rakan-rakan duduk2 la kat kaki lima bagaikan pengemis meminta sedekah, Wah gitu!.

 

Guess Who???

Guess Who???

Selepas 15 minit baru la ada yang sampai, yang macam tak puas hatinya kata majlis start pukul 8.30pm. Baru la pengeranz jumpa kawan-kawan yang lain, Pengeranz pun daftarkan diri. Satu lagi masalah nama Pengeranz Umar TAK ADA!!!!! Apa lagi pengeranz tunjuk la resit pembayaran, ha….baru dorang tahu!. huh~ Nasib baik tak buang resit tuh!

 

Apa lagi sebelum masuk Picture Time!!! Dah jumpa kaum kerabat bergambar aja lah keje nyer kan…Panas punya pasal pengeranz buka la topeng!. Komen pengeranz tempat tak sesuai, kera tempatnya adalah di kawasan kolam renang, jadi tempat memang sempit dan tiada ruang untuk bergerak. Di tambah pula dengan kepanasan yang melaupau WALAUPUN waktu malam. Nak hujan kot!  Nak tahu pengeranz jumpa DATO’ SITI NURHALIZA celup!!!!!!

p8270010

DATO' SITI NURHALIZA

Sama tak dengan DATO’ SITI NURHALIZA (celup)….Majlis bermula. Dengan nyanyian band. memang best, suara yang sweet dan mantap. Boleh pergi jauh ni… dan seterusnya MAKAN time. Ada spegheti, mee hoon, BBQ, salad, cocktail,dan berbagai buah-buahan. Makan memang 1st class sedap-sedap, tukang masaknya dari pelajar DHK3 sendiri. superb la…….

dan majlis cabutan bertuah, tapi macam biasa pengeranz TETAP tak berbuah WALAUPUN hari tuh birthday pengeranz, Sedey tau…. huhuhuhu… jangan sedey-sedey gembira ckit!!!!

Majlis pun tamat. Nak tahu apa yang jadi, classmate pengeranz nyanyikan lagu birthday……Thank wat yang mengetuai Azwa, Selina, Nana n Farahin. Dan yang lelain Riduan (Kesaksianku), dan semua….. Maaf kalau tak sebut semua!!!!!

Ok sekarang Komen time!!!!!!! Ok 1st yang tak sesuainyer tempat la….Panas sampai semua buka topeng ni… huhuhu bukan masquarade dah namanyer….huhuhuhu. dan satu lagi aktiviti untuk yang diraikan memang tak ada…kami datang semata datang untuk tgk band nyanyi…. apa pun band memang superb!!!!!!!!

GOOD JOB!!!!!!

 

Teruna And Dara-Dara!!!!!

Teruna And Dara-Dara!!!!!

Comments
6 Responses to “Masquarade Party 060409”
  1. ixora says:

    wow..mcm meriah…
    btw, thnks singgah blog Xora..=)

  2. kome la says:

    uuuuuuuuuuuuuuu.
    mcm bes je………….
    pndan celop 2 mane……
    krm salam kt die……
    and semua yg knl aku….
    tp awat hg pnye mask same je mcm deme….
    x vogue a….

  3. huhuhu
    aku punya lain ckit la…hiks~
    sapa pndan celop??

  4. esi says:

    wei sedihla baca kisah ko nie
    pas2 event ala kadar nk salahkan dak klas aku plak
    suke2 jer
    ermmm

  5. esi : mana la aku tahu dorang salahkan event korang….tutup cerita ok….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • :.Mutiara Kata.:

    Masa Lampau, Masa Sekarang Dan Masa Depan. Sebenarnya Adalah Satu... Ia Adalah Sekarang - Stove
  • :. Contemplation.:

    Pride is not the best because we never fell. But as we come back every time we fall.
%d bloggers like this: