Ada Apa Dengan Adik-Adik


Cerita yang ajak tak senang untuk dibaca. Ok cerita bermula di train ke Pel.Klang jam 10.31pm. Di KL Sentral Pengeranz tunggu train, naik naseb baik dapat duduk.Alhamdulillah..

Dah tuh ada la adik2 ni, lelaki 8orang perempuan 3orang, yang sedih bising yaAMAT!, Yang tak bleh blah siap cakap perkataan yang tak sedap di dengar la macam b*^i, p&%$#T, b*$@l, dan lain lain.

Kadang-kadang berguna jugak nasihat2 yang selalu ada kat hotFM tuh. 

Memang sedih bila kenangkan apa la nasib anak bangsa kita sekarang. Memang tak salah nak  hang out dengan kawan2, tapi batas harus la kena jaga. Lepas tu sampai di Pantai Dalam ada seorang wanita CANTIK keluar, kadang2 terfikir jugak pompuan2 remaja yang bising ni takan la taknak jadi wanita yang bergelar “cantik” ,”elegen” ,”glemer” kan best macm tuh, takan nak jadi wnita yang dipandang “jijik”, “hina” macam tuh?

dan yang paling menyedihkan lelaki INDIA yang tegur mereka? tapi tabik spring la sebab die berani tegur, kita melayu sama melayu pun tak berani nak tegur……

apa pun bagi remaja2 yang baca artikel ni, ingat2 la ibu bapa di rumah.

Comments
One Response to “Ada Apa Dengan Adik-Adik”
  1. arnamee says:

    Salam ziarah..

    erm,insyaalllah..ingat;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • :.Mutiara Kata.:

    Masa Lampau, Masa Sekarang Dan Masa Depan. Sebenarnya Adalah Satu... Ia Adalah Sekarang - Stove
  • :. Contemplation.:

    Pride is not the best because we never fell. But as we come back every time we fall.
%d bloggers like this: