Ada Apa Dengan Aizat…


Konsert Satu Suara

Ok, macam mana nak mule cerita erk? Pangeranz pun tak tahu la….Ok baru-baru iniu Pengeranz ada terbaca satu aktikel dari surat khabar tabloid, yang mengatakan Aizat tak hormat atas protocol yang telah ditetapkan oleh pihak Istana Budaya baru baru ini apabila buat persembahan bersama diva Negara Dato’ SIti Nurhaliza.

Yang Pangeranz ingat la dalam surat khabar tuh cakap yang si Aizat ni meminta untuk para peminat “Siti Nurhaliza” (rasanya yang datang semua peminat Siti aja kot) untuk menghidupkan handphone dan melambai-lambai sambil memegang handphone tersebut. Sedangkan mengikut Protokol Istana Budaya Handphone LANGSUNG tidak boleh dihidupkan.

Dan lagi satu yang si Aizat ini lalu lalang depan VVIP dengan alasan untuk melayan peminat (Siti Nurhaliza). Protokol yang biasa pun tak dapat nak ikut.

Rasanyer tak perlulah jadi macam ni Aizat oi..Sebagai artis awak kene lah tahu setiap protocol yang ditetapkan di tempat awak nak buat show…..Tempat awak buat show tuh bukan kat dewan sebaguna ataupun pentas uptown yang tak ada protocol tersendiri…Yang sebenarnya sekurang-kurangnya awak haruslah study sedikit mengenai Istana Budaya yang bukan calang-calang tempat (10 pentas terbaik di Dunia).

Jaclyn Victor

Teringat pula satu peristiwa iaitu Jaclyn Victor yang diminta untuk mengalihkan tempat

Adlin Ramli

duduknya yang dibeli hampir RM200++ kerana Permaisuri Agung duduk dihadapan tempat duduk yang dibeli, dengan tanpa bantahan Jac pun mengalih tempat di Backup Seat…..Kan bagus macam tuh. Ketika persembahan P.Ramlee The Musical.

Lagi satu Adlin Aman Ramli yang diminta menanggalkan topinya di dalam Panggung Sari kerana protocol yang begitu, dan tanpa bantahan Adlin terus menanggalkan topinya dan memohon maaf, ketika konsert AF di Istana Budaya.

Kalau semua perangai artis macam ni kempunan la nak buat show kat Albert Hall London, sedangkan protocol yang mudah pun tak dapat nak ikot……

Comments
One Response to “Ada Apa Dengan Aizat…”
  1. fndrocka says:

    nasib baik aizat artis setahun jagung..boleh dimaafkn…banyak lagi perlu belajar..iye dok?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • :.Mutiara Kata.:

    Masa Lampau, Masa Sekarang Dan Masa Depan. Sebenarnya Adalah Satu... Ia Adalah Sekarang - Stove
  • :. Contemplation.:

    Pride is not the best because we never fell. But as we come back every time we fall.
%d bloggers like this: