Penipuan PowerRoot


Pada hari ini 31/7/2010 kawan Pangeranz telah dihubungi oleh nombor telefon 0178063977 yang menyamar sebagai staff power root yg menawarkan hadiah cabutan bertuah sebanyak 17K. Dan kawan ini diajar untuk memasukan num pin di Maybank2U. Sedangkan kawan Pangeran tak ada pun di mesin Maybank. Untuk pengesahan kawan Pangeranz minta nombor IC 810506-80-2353. Kami semua tak pasti samada num IC ini betul atau tidak, mestila tipu kan. En Ahmad Yusof ini memberikan arahan sama seperti kita hendak mendaftar Maybank2U, dan kawan Pangeranz bertanya lagi dengan pelbagai soalan, dan akhirnya En Penipu ini menjawap “tak apala saya sibuk banyak lagi pemenang ni”. Apapun dengan post yang pendek ini amat bermakna dengan message yang penting untuk semua pembaca. Mohon anda semua tidak tertipu dan berwaspada.

Comments
2 Responses to “Penipuan PowerRoot”
  1. iebad fzka says:

    ermmm bkn power root jer..nestle whatever sume ade..aku pon penah dapat..tp bo layan jer….kejiss dorg.da lapuk kot!~

  2. Tuh la, ak x phm knp ad org mcm ni.. Keje nk senang aja…. Knp ko tak lyn jew, mainkan die balik. Ada hati nk tipu orang bijak pandai cam kami ni!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • :.Mutiara Kata.:

    Masa Lampau, Masa Sekarang Dan Masa Depan. Sebenarnya Adalah Satu... Ia Adalah Sekarang - Stove
  • :. Contemplation.:

    Pride is not the best because we never fell. But as we come back every time we fall.
%d bloggers like this: