Artis Menghina Pemandu Kereta Buatan Malaysia


Ada satu cerita, Pangeranz jenguk-jengkuk twitter sejam sekali, dan terbaca satu post yang dikirimkan oleh seorang artis baru yang bakal menjadi hero malaya dengan drama romatiknya dan sekarang dramanya akan ada siri kedua.
Kita tahu kalau dah marah macam-macam boleh cakap, tapi awak artis, jadi mulut haruslah berlapik. Dia cakap “80-90% yg memandu mcm bagus,yg nak tunjuk terrer mcm gampang adalah pemandu yg bawak kereta malaysia! Sorry to say..”
Bagi Pangeranz ini satu penghinaan kepada pemandu berhemah serta negara kita sendiri, tahulah dia artis duit banyak guna kereta import, sooo tak perlu nak angkuh!!!
Bagi Pangeranz orang yang guna kereta import adalah yg paling kurang ajar, mentang-mentang kereta mahal nak pandu sesuka hati….
Jadi seperti biasa tepuk dada tanya selera.

Comments
11 Responses to “Artis Menghina Pemandu Kereta Buatan Malaysia”
  1. amir says:

    Alah, ni Remy ishak kan? I pun follow dia kt twitter. Maybe sebab dia marah sangat kot. Tapi memang tak patutla cakap macam tu. Kajian mana pulak dia guna siap ada statistic 80-90%, kalau nk kata kajian peribadi macam tak logik je. I think org yang pakai kereta mahal2 lagi biadap, lagi-lagi kat highway tu. Alah biasalahtu artis pun manusia kan… Tapi tak perlu kot nak perli-perli kereta buatan malaysia. Mampu ke dia beli chancellor? Huhu. Ingat kereta malaysia takde yang mahal2 ke. Silap la…

  2. Betul tu Pangeranz… Memang kebanyakkan pemandu kereta mewah yang lebih angkuh ketika berada di jalan raya. Mentang2 lah kereta mereka besar. Sedarlah sikit tuan, anda berpijak dibumi Malaysia, jadi berbanggalah dengan diri sendiri. Jangan sampai nanti, bumi Malaysia ni bakar tayar kereta tuan, baru tuan tahu betapa dah meletopnya tayar kereta mewah import tuan tu.

    Patutnya, kalau lebih bagus Pangeranz dapat prt scr message tu, bagi la kami tatap sekali. Hehehehe… Biarkan tuan tu terasa sikit… Heheheheh…

    p/s: membara je jiwa dengan statement tu, nak kata hero Malaya, tp tak bangga pun dengan kereta Malaysia. Mana hilang jati diri oiii… Tambah panas lak sebab benda ni jadi masa bulan kemerdekaan Malaysia ku yang tercinta ni.

    Hanya mencoret….

  3. Riduan – itulah, bulan kemerdekaan ni nak semangat cintakan negara, terbaca pulak post yg mcm ni…. Mana tak hangin, mcm mn wan “nak menghanjeng kar sini plak knp???!!!”

    Amir – huhuhu, sebagai artis kn la hipokrit sikit tunjuk bsik dpn public, secara tak langsung diri kita boleh jd manusia yg berguna kpd masyarakat n negara. Psl kereta tuh, tuh la maybe org yg baru merasa hidup senang susah nk ckp belagak sombongnyer.

    Bila ad yg membantah die mula putar belit cerita, langsung tak pernah nk mangaku kesalahan yg dibuat, adat manusia.

    Nasihat untuk diri sendiri n yg lain~

  4. Apa maksudnya ni Pangeranz? Tak faham lor…

    “nak menghanjeng kar sini plak knp???!!!”

  5. Iyerla sibuk puji luar negara… Yg nk menghanjeng kat malaysia ni knp???

  6. Yeker? Aku ingatkan Pangeranz yang kata saya menhanjeng kat blog Pangeranz ni… huhuhuhu…. elok di halau jer… sempat prt scr tak twitter dia tu? Sebagai bukti?

  7. Riduan – mana boleh print screen nnt kn saman sebab terang2an. Boleh ke facebook pangeranz untuk tengok sendiri. Tgk kt status ok

  8. Saman ker? hmmm… sendiri yg cari pasal, tanggunglah… meluat lak tengok muka dia tadi mase kat Melodi… huhuhu… emo ni….

  9. iebad fzka says:

    ermmm kejiss sgt sttment..xperla dia rasa dia hebat..we’ll see…xselamanya diatas..

  10. Tuh la manusia gah bila diatas….

  11. wira says:

    sial artis tu..budget die kaya leh la berlagak pakai kereta import..dia yg sial mcm gmpang..kalo tak tahu drive tak payah la nak salahkan kereta buatan malaysia ke aper..this artis as u all said remy ishak is really arrrogant and being so rude..fcuk u shittttttttisssss

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • :.Mutiara Kata.:

    Masa Lampau, Masa Sekarang Dan Masa Depan. Sebenarnya Adalah Satu... Ia Adalah Sekarang - Stove
  • :. Contemplation.:

    Pride is not the best because we never fell. But as we come back every time we fall.
%d bloggers like this: