Bermulanya Hari


Ak tak pasti dgn kehidupan ak yg sbnar. Apa naseb ak untuk hidup di dunia kegelapan ni, ingin sesekali ak rasa mcm nk keluar dari dunia ni, tapi ak pasti aku sendiri tak mampu, dan kini ianya berulang, diriku bagai lemah. Begitu senang dihentam dan sakit, bak kata pepatah dah jatuh ditimpa tangga, ak sedar … Continue reading

Disini Ku Berjanji


Inilah pengorbanan aku… Membiarkan yang lain bahagia tetapi aku hanya Dia yang tahu. Bantulah aku, pimpinlah aku. Sungguh aku tak mampu menjalani hidup ini keseorangan. Aku hanya mampu berpura, berpura bahagia, berpura melupakan, berpura semuanya berakhir. Berkali aku cuba berfikir positiv tetapi hasilnya tetap negativ. Aku penat, aku lelah. Tetapiu aku hanya mampu tersenyum untuk … Continue reading

Cerita Yang Tiada Penghujung


Biar ak sendiri berdiri.. Merenung pergerakan laju, masa berlalu, kisah berlalu.. Ak x kesah sgt semua ni.. Tapi ak yang pentingkan harga diri, yang ak rasa jauh pergi, tak ada dah dlm diri ni.. Kat mana lagi nk cari hanya Dia, ya! Ak yakin hanya Dia yang dapat membantu ak untuk tempuh kehidupan dunia yang … Continue reading

Just Typo


Mungkin kah ini kesalahan.. Ala adew aku kesah ke.. Apa yang penting aku bahagia dengan famili dan kawan-kawan aku.. Kalau nak fikir balik mungkin ini salah langkah.. Langkah yang aku cari sendiri, so tanggung sendiri la,tak ada sapa pun pimpin aku. Hahaha 🙂 ketawa jahat.. Sejak kebelakangan (jarang guna ayat ni) ni bayak betul benda … Continue reading

Happy Day


Memperkenalkan Raffiza A.Rahman, kawan aku dah kenal lebih 4 tahun, sepanjang dengan die, hidup aku gelak, gelak, gelak dan gelak, nk pecah buah pinggang ak dibuatnya… Semua perkataan yg keluar dari mulut die korang kena berhati-hati dan bersedia untuk control mulut korang sebab pasti korang gelak besar. Aku ingat lagi time dia cakap, die nak … Continue reading

  • :.Mutiara Kata.:

    Masa Lampau, Masa Sekarang Dan Masa Depan. Sebenarnya Adalah Satu... Ia Adalah Sekarang - Stove
  • :. Contemplation.:

    Pride is not the best because we never fell. But as we come back every time we fall.