Review Album 3 Suara (3 Voices) by Jac, Ning, Shila


Album 3 Suara, sebuah gabungan hebat diva-diva negara (Malaysia), iaitu Jaclyn Victor, Ning Bazura serta Shila. Gabungan suara yang cukup mantap ini bagi Pangeranz iainya satu idea yang brillian kerana suara-suara mereka memang unik diantara satu sama lain. Dari suara yang tinggi sehinggala yang rendah, semua memainkan peranan penting dalan sesebuah lagu, yang penting tiada … Continue reading

Review Teater Muzikal TERIMA KASIH CINTA


TERIMA KASIH CINTA Cinta?, memang sukar untuk ditafsir, ianya datang dari hati dan ianya tak dapat dipaksa, tetapi percayalah cinta dapat dipupuk. Pelbagai persepsi yang diberikan ianya bergantung kepada permikiran seseorang serta kepercayaan seseorang berkenaan cinta. Cinta pada keluarga, cinta pada kekasih, cinta pada pasangan, dan cinta yang agung adalah cinta pada yang Maha Pencipta. … Continue reading

Survey. (Tag 8 Blogger)


1) What is the most important thing in your life? My life 2) What is the last thing that you bought with your own money? i-Phone 3) Where do you wish to get married? omg…am still young, think about it later, or maybe Makkah 4) How old do you think you will be permanently owned … Continue reading

Percutian Langkawi (AirAsia GO)


Sambungan dari post sebelum ini. (Klik Sini) Kebelakangan ini banyak pula panggilan yang Pangeranz terima, semuanya berkenaan dengan percutian yang Pangeranz akn pergi nanti, dan semuanya sama ayatnyerr, “Hamboi ngko!, g Langkawi tak calling-calling kan..” Orang dah cakap mcm ni, apa yang Pangeranz boleh balas?, huhuh hanya gelak sahaja la, tapi ada jugak seorang, dua … Continue reading

Holiday to Langkawi Malaysia !


Ok dari mana nak cerita dulu yer. Ala kalau korang semua tengok tajuk pun dah tahu kan, Pangeranz akan ke Langkawi untuk bulan Februari ini. Dimana travel ni Pangeranz keseorangan, sebab semua kawan-kawan sibuk ada yang bekerja and ada yang belajar, so Pangeranz ambil keputusan untuk travel sesorang. (cabar diri katenyer) Pangeranz ambil penerbangan dari … Continue reading

KFC 500th Restaurant Celebration


Sale Information Company : KFC Sale : 16-Jan-2011 To 30-Jan-2011 Summary Free 24K golf-inscribed Celebration Mug with Celebration Combo A (RM7.50) I get it! ahaks~ Pada mulanya serius Pangeranz tak tahu menahu mengenai perkara ini, tengah kusyuk buat kerja (propa jew ni), tetiba rakan sekerja yang duduk depan meja tegur, “Hey, tgh ni apa yang i ada? … Continue reading

Adat Manusia


Dah jadi lumrah manusia mengumpat, memburukan, sabotaj, fitnah, mulut longkang, perosak. Tapi perkara ini boleh dibendung jika tiada org yang peduli. Amat sedey ok dgn manusia mcm ni. Memang betul kekadang kita manusia takpasti kita dipihak benar atau tidak. Tapi jika kita hanya berdiam diri akhirnya rahsia akan terbongkar oleh manusia2 sedey ini. Apa dalam … Continue reading

Review Aku Tak Bodoh.


  Filem: Aku Tak Bodoh Pengarah: Boris Boo Genre: Komedi & Keluarga Pelakon: Amy Mastura, Riezman Kuzaimi, Namron, Wan Noor Aizzat, Suhaiiri Sunari, Rohaizat Hassan, Jalaluddin Hasan & Adibah Noor Synopsis: A Malay remake of Jack Neo’s 2002 hit “I Not Stupid Too” directed by Boris Boo. A 16-year-old boy named Roy who is stuck … Continue reading

Happy Day


Memperkenalkan Raffiza A.Rahman, kawan aku dah kenal lebih 4 tahun, sepanjang dengan die, hidup aku gelak, gelak, gelak dan gelak, nk pecah buah pinggang ak dibuatnya… Semua perkataan yg keluar dari mulut die korang kena berhati-hati dan bersedia untuk control mulut korang sebab pasti korang gelak besar. Aku ingat lagi time dia cakap, die nak … Continue reading

Kemaskini Blog


Hai semua, oh rasa lama sangat tak post dan jenguk blog sendiri..Asyikla jenguk blog orang aja. Blog sendiri dah macam tongkang pecah. Bukan sengaja taknak updated tapi kekangan masa yang buat aku jadi macam ni, wah!, busy sangat ke aku ni?, busy kot iyerla mana nak kerja lagi, tengok tv lagi, updated fesbuk lagi. Ahaks~ … Continue reading

Biskut Raya Untuk Dijual


BISKUT RAYA UNTUK DIJUAL Kepada semua prlayar internet yang nak menempah biskut raya homemade bukan dari kilang sedia untuk ditempah. Harga amat berpatutan : 1 Balang – 50pcs 1Balang – RM20 3 balang – RM55 Kos penghantaran RM5 – Semenanjung Malaysia Kos penghantaran RM9 – Sabah dan Sarawak

  • :.Mutiara Kata.:

    Masa Lampau, Masa Sekarang Dan Masa Depan. Sebenarnya Adalah Satu... Ia Adalah Sekarang - Stove
  • :. Contemplation.:

    Pride is not the best because we never fell. But as we come back every time we fall.