Review Album 3 Suara (3 Voices) by Jac, Ning, Shila


Album 3 Suara, sebuah gabungan hebat diva-diva negara (Malaysia), iaitu Jaclyn Victor, Ning Bazura serta Shila. Gabungan suara yang cukup mantap ini bagi Pangeranz iainya satu idea yang brillian kerana suara-suara mereka memang unik diantara satu sama lain. Dari suara yang tinggi sehinggala yang rendah, semua memainkan peranan penting dalan sesebuah lagu, yang penting tiada … Continue reading

Review Teater Muzikal TERIMA KASIH CINTA


TERIMA KASIH CINTA Cinta?, memang sukar untuk ditafsir, ianya datang dari hati dan ianya tak dapat dipaksa, tetapi percayalah cinta dapat dipupuk. Pelbagai persepsi yang diberikan ianya bergantung kepada permikiran seseorang serta kepercayaan seseorang berkenaan cinta. Cinta pada keluarga, cinta pada kekasih, cinta pada pasangan, dan cinta yang agung adalah cinta pada yang Maha Pencipta. … Continue reading

Apa Yang Telah Berlaku??


Apa Yang Telah Berlaku?? Manusia sering lupa apa yang berlaku dan apa yg telah mereka lakukan, ini kerana manusia hanya faham akan perasaan sendiri. Perkara ini pernah sekali dibincangkan dengan kawan Pangeranz. Kadang-kadang seseorang itu tidak tahupun apa yang mereka telah lakukan pada kita sehinggakan kita berasa alpa terhadap diri. Ini bukanlah ada apa-apa unsir … Continue reading

Kesempurnaan


    Hari ini Pangeranz nak kongsi satu pendapat. Dimana nak ikutkan tajuknya iaitu mencari satu kesempurnaan. Bagi Pangeranz semua manusia mempunyai pendapat masing-masing berkenaan perkara ini, tetapi bagi pendapat Pangeranz semua manusia perlu mencari kesempurnaan, tak kira la kesempurnaan hidup, mahupun akhirat. Tetapi kesempurnaan abadi adalah kesempurnaan akhirat. Dan semua manusia mencari yang sempurna, … Continue reading

Bila Lelaki Menangis


Bila Lelaki Menangis Amaran! Entri ini agak emosi. Jika tidak mahu teremosi sama, jangan baca! Menangis selalu dikaitkan dengan wanita. Wanita lebih mudah melepaskan emosi duka mereka dengan tangisan. Menangis juga adalah senjata bagi wanita. Tetapi bagaimana dengan lelaki? Lelaki sukar untuk menangis kerana ego! Yakah? Dari pengalaman aku, lelaki akan menangis apabila, 1. Ditimpa … Continue reading

Dimanakah Artisnya (Post : 19 APRIL 2010 – INIKAH ARTIS KITA?)


      Ok semua masih ingat lagi post Pangeranz tahun lepas iaitu 19 APRIL 2010 – INIKAH ARTIS KITA?. Kalau tak ingat boleh klik kat link tuh yer. So skang ni tetiba Pangeranz terbaca post tersebut sebab ada satu part Pangeranz cakap : Dan rasanya si Sani ni hanya berangan jadi Artis. Lama tak lama … Continue reading

Biarlah Sepadan


Ok, hari ini Pangeranz nak cerita sikit apa yang telah terjadi sejak dua menjak ni. Pada mulanya semuanya jadi tenang bile dah pindah kat tempat baru ni. Tetapi ada pula yang tak puas hati dengan group kami. Ok la, biasa la kan manusia mana ada yang sempurna untuk menyukai semua orang disekeliling. Tapi walaubagaimana pun … Continue reading

UNIFI PACKAGE COMPARISON


 PACKAGE COMPARISON Interested? Just fax your details @ 0379603502  (Attn : SME Sales) Or call our contact centre 1300881222 (Attn : Umar SME Sales) Or filled the form and i will contact back. 🙂

Top 10 Moving On Tips (Try to be alone)


Top 10 Moving On Tips (Try to be alone) Channel all of your energy into positive activities that make you feel good about your self Listen to happy music. Turn off the Sade and Cold-play. Find something you can dance to. If you really want to work on how to get over a breakup, give yourself enough time … Continue reading

Artis Menghina Pemandu Kereta Buatan Malaysia


Ada satu cerita, Pangeranz jenguk-jengkuk twitter sejam sekali, dan terbaca satu post yang dikirimkan oleh seorang artis baru yang bakal menjadi hero malaya dengan drama romatiknya dan sekarang dramanya akan ada siri kedua. Kita tahu kalau dah marah macam-macam boleh cakap, tapi awak artis, jadi mulut haruslah berlapik. Dia cakap “80-90% yg memandu mcm bagus,yg … Continue reading

Mencari Cinta?


Salam… Suatu pagi yang dingin, terjadilah satu perbualan antara seorang guru falsafah dan pelajarnya… pelajar: guru, apakah erti cinta..?bagaimanakah saya boleh mendapatkannya…? guru: ada sebuah ladang gandum yang luas didepan sana. berjalanlah kamu dan jangan sesekali kamu berundur. kemudian ambillah satu ranting. sekiranya kamu mendapati ranting tersebut sangat menakjubkan, ertinya kamu telah menemui cinta. pelajar tersebut pun berjalan dan tidak berapa lama dia kembali dengan tangan yang kosong. guru bertanya: mengapa kamu tidak membawa sebatang ranting pun…? pelajar menjawab: saya hanya terpaksa memilih satu ranting saja, dan sewaktu berjalan saya tidak boleh mengundur kebelakang semula. sebenarnya saya telah berjumpa dengan satu ranting yang paling menakjubkan tapi saya tak tahu apakah yang akan menakjubkan di hadapan sana nanti, maka saya biarkan ranting itu lalu saya dapati tidak ada lagi ranting yang paling menakjubkan selain daripada yang saya … Continue reading

  • :.Mutiara Kata.:

    Masa Lampau, Masa Sekarang Dan Masa Depan. Sebenarnya Adalah Satu... Ia Adalah Sekarang - Stove
  • :. Contemplation.:

    Pride is not the best because we never fell. But as we come back every time we fall.