Kesempurnaan


    Hari ini Pangeranz nak kongsi satu pendapat. Dimana nak ikutkan tajuknya iaitu mencari satu kesempurnaan. Bagi Pangeranz semua manusia mempunyai pendapat masing-masing berkenaan perkara ini, tetapi bagi pendapat Pangeranz semua manusia perlu mencari kesempurnaan, tak kira la kesempurnaan hidup, mahupun akhirat. Tetapi kesempurnaan abadi adalah kesempurnaan akhirat. Dan semua manusia mencari yang sempurna, … Continue reading

Lirik Lagu ST 12 – Jangan Pernah Berubah


Lirik Lagu ST 12 – Jangan Pernah Berubah Biarkan waktu teruslah berputar Mencintai kamu penuh rasa sabar Meski sakit hati ini kau tinggalkan Ku ikhlas ‘tuk bertahan Cintaku padamu begitu besar Namun kau tak pernah bisa merasakan Malah kini kau ucapkan selamat tinggal Membuat keresahan Reff:[*] Meninggalkanku tanpa perasaan Hingga ku jatuhkan airmata Kekecewaan ku sungguh … Continue reading

Survey. (Tag 8 Blogger)


1) What is the most important thing in your life? My life 2) What is the last thing that you bought with your own money? i-Phone 3) Where do you wish to get married? omg…am still young, think about it later, or maybe Makkah 4) How old do you think you will be permanently owned … Continue reading

Bila Lelaki Menangis


Bila Lelaki Menangis Amaran! Entri ini agak emosi. Jika tidak mahu teremosi sama, jangan baca! Menangis selalu dikaitkan dengan wanita. Wanita lebih mudah melepaskan emosi duka mereka dengan tangisan. Menangis juga adalah senjata bagi wanita. Tetapi bagaimana dengan lelaki? Lelaki sukar untuk menangis kerana ego! Yakah? Dari pengalaman aku, lelaki akan menangis apabila, 1. Ditimpa … Continue reading

Biarlah Sepadan


Ok, hari ini Pangeranz nak cerita sikit apa yang telah terjadi sejak dua menjak ni. Pada mulanya semuanya jadi tenang bile dah pindah kat tempat baru ni. Tetapi ada pula yang tak puas hati dengan group kami. Ok la, biasa la kan manusia mana ada yang sempurna untuk menyukai semua orang disekeliling. Tapi walaubagaimana pun … Continue reading

Protected: Kehadiran Mu…


There is no excerpt because this is a protected post.

Bermulanya Hari


Ak tak pasti dgn kehidupan ak yg sbnar. Apa naseb ak untuk hidup di dunia kegelapan ni, ingin sesekali ak rasa mcm nk keluar dari dunia ni, tapi ak pasti aku sendiri tak mampu, dan kini ianya berulang, diriku bagai lemah. Begitu senang dihentam dan sakit, bak kata pepatah dah jatuh ditimpa tangga, ak sedar … Continue reading

Tak Ada Kerja (Kehidupan Ini)


Benar kata pujangga, “Hidup in bagaikan roda”, kala kita di bawah, kala kita diatas. Ada saat kita gembira ada saat kita menangis, kebiasaannya gembira dibalas menangis baru la stabil hidup ini. Bak kata orang tua2 kalau gembira sangat maknanya nak menangis la tuh. Semua bergantung kepada individu itu sendiri untuk mengatur kehidupannya. Banyak cubaan yang … Continue reading

Ada Apa Dengan Tanda-Tanda Seseorang Itu Menyintai Dirimu…..


1]Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya. 2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya. 3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa … Continue reading

Ada Apa Dengan Kehidupan Anak Seni


Dunia Seni ini memang sesuatu yang merumitkan. Walaupun aku bukan dari kalangan orang-orang seni tapi berfikir cara logik memang sukar difikirkan kesukaran, sebabnya semua berkata mengenai mereka, baik yang benar mahupun yang palsu. Jika yang baik-baik ok la lagi, tapi jika mengata benda yang buruk-buruk apa hukumnya. Memang manusia selalu lupa, jika kita ditempat mereka … Continue reading

Ada Apa Dengan Bak Kata Orang


  “Bak kata orang-orang tua”. Kita sering cakap benda ni kalau nak buat perumpamaan. Perumpamaan jugak sering digunakan untuk mendidik mentaliti dalam masyarakat. Kat sini pendapat saya mengenai “bak kata orang”. Ini hanya pendapat tidak bermaksud untuk menyindir ataupun ditujukan kepada individu yang masih hidup mahupun yang meninggal dunia.

  • :.Mutiara Kata.:

    Masa Lampau, Masa Sekarang Dan Masa Depan. Sebenarnya Adalah Satu... Ia Adalah Sekarang - Stove
  • :. Contemplation.:

    Pride is not the best because we never fell. But as we come back every time we fall.