Pengeranz Umar


Aku lahir kat Klang. tapi time aku umur 1 tahun aku pindah kat Shah Alam seksyen 18, ala kat depan sekolah yang ada asrama tu lah… kat tingkat 5 blok 10, tapi rumah tu sekarang dah kosong tak ada org duduk dah hampir 18 tahun rumah tu tau, wujud lagi. Aku banyak dengar cerita yang lucu masa duduk seksyen 18 tu, tapi aku dah tak ingat sebab tu aku kecil lagi la. Aku ingat lagi mak aku cerita bile “time” arwah nenek aku datang aja mesti tak nak naik sebab tinggi lah, kat tingkat 5.

Lepastuh kalau tak silap aku masa aku umur 5 tahun aku pindah kat Klang balik, tapi sekarang dah jadi Shah Alam seksyen 32, kat Kota Kemuning lah tu. (Gelak). Tapi sekarang Kota Kemuning dah maju, sebab banyak sengat perumahan, sekarang pun ada jugak yang tengah bina, lepas tu jalan pulak dah makin sesak. Maklumlah dah makin maju katakan.

Aku ingat lagi masa tadika, aku tadika kat Tadika Wira kat Sri Muda Shah Alam. Pastu masa umur aku 7 tahun aku sekolah kat Sekolah Kebangsaan Bukit Naga, Klang. Kat situ ramai aku jumpa kawan yang “best”, aku ingat kat situ lah aku kena pukul dengan pembaris warna kuning yang panjang tu masa Mata Pelajaran Bahasa Inggeris. Aku tak pandai sangat dalam bahasa inggeris masa tuh, tapi sebab cikgu tu la aku dah pandai tau speaking London (gelak) tapi aku pandai matematik sampai cikgu tu pun suka kat aku, pastu sekolah agama kat Sekolah Agama Bukit Naga, masa ni aku memang orang bengong, lagi-lagi bahasa arab. Senang cerita aku memang bengong lah dalam bahasa-bahasa ni.

Aku sekolah menegah kat Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan Kebun, time ni aku dapat ramai lagi kawan dari Jalan kebun. Aku suke sekolah ni sebab aku dilantik jadi pengawas tak ada temuduga pun, sebab kira ada pengalaman jadi pengawas sekolah rendah. Aku rindu sangat dengan soleh ni tau. Pastu siap jadi Pembimbing Rakan Sebaya lagi tau, kira macam gila kuasa jugak lah aku, tapi tak boleh nak buat apa sebab aku memang banyak bakat dan berdisiplin. hikhikhik (gelak). Pastu dalam tingkatan 4 aku nak sangat pindah kat sekolah teknik dalam jurusan Katering. Tapi aku kena halang dengan cikgu Pembimbing Rakan Sebaya. Tapi aku tak peduli aku pergi jugak. Tapi aku pindah juga dekat Sekolah Menengah Teknik Kuala Kangsar. Best jugak tau sebab aku jadi perantau untuk menuntut pelajaran. Kat teknik ni aku amik Katering, yang bestnyer Katering ni aku dapat MAKAN!

Apa la yang aku merepek ni, erm korang mesti bosan kan. Kalau macam tu korang tengok lah benda lain pulak. Ok chow!

Almie seorang remaja biasa, yang mempunyai hati dan perasaan. Faisal rakan yang dikenali atas rakan karibnya Aizat menimbulkan bibit-bibit percintaan. Dan pada suatu masa malang menimpa Almie, bak jatuh ditimpa tangga. Penderitaan diseksa perlahan-lahan, ya Tuhan kenapa Kau tidak rentap sahaja penderitaan itu agar ku dapat melaluinya dengan sekelip mata sahaja. Adakah hidup remaja ini akan bahagia untuk selamanya, adakah cintanya akan dibalas dengan semulia cinta sejati?. Ikutinya dalam CINTAKU D’SINI

https://crazyloveman.wordpress.com/category/cintaku-dsini/

.

Comments
14 Responses to “Pengeranz Umar”
  1. "eS@RLi" says:

    SaLaM.. HiHiHIIII.. sOnOk bAcE KeSaH DiEr.. tAw2 Da bIs lAkSs.. hUHUu.. uMo bApEr eHh?? bUdAk kLaNg rUpE NyEr..🙂

  2. crazyloveman says:

    umo i tahun ni 20 tahun….tapi belom masuk lagi 6 april ni baru masuk 20 tahun!!!

  3. deniar says:

    Aku udah baca2 blog kamu, nice. Salam kenal balik dari Indonesia

  4. mahsyar90 says:

    nice to meet u too..
    susah btol nak cari link blog kau..
    las2 jumpa jugak..
    rajin2 la dtg blog khaleef ye..😀

  5. fayrose aurora manjalara says:

    amboi meriah skang……… jgn lupe ngan aku POn orang kelang… keep in touch!

  6. crazylove says:

    huhuhu
    mesti la Anje oi….
    adew aku kesah ko org klang ke apa…..

  7. affuan says:

    header tu x tahan. bibir berkilat. model gincu ke hape? hehe.

  8. crazylove says:

    huhuhu
    teka bibir sapa tuh????

  9. primadona PSIS_jat says:

    hamboi mak hayyam da maju setapak…da mcm dato ct katanyer…apepon oklah…x tao nk kate ape..huhuhu..

  10. f!f! says:

    cm 2 rupenye ko msuk sek tknik kuale…pt0t r jd PRS…mmg dh da pnglmn seyhhh…hehehe

  11. esi says:

    wei aku pon org klang wei
    hahaha
    tp baru 2thn jer…
    =)

  12. ain says:

    dulu kite skul kat skbn @ srabn

  13. umi says:

    Salam.. nak tanya ckit.. cam ne nak dapat photo kumpulan fair…

  14. umi ; kumpulan fair, saya pun tak pasti, cuba umi search image kat yahoo ke google kew….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • :.Mutiara Kata.:

    Masa Lampau, Masa Sekarang Dan Masa Depan. Sebenarnya Adalah Satu... Ia Adalah Sekarang - Stove
  • :. Contemplation.:

    Pride is not the best because we never fell. But as we come back every time we fall.
%d bloggers like this: