IMG_0886

Review Album 3 Suara (3 Voices) by Jac, Ning, Shila


Album 3 Suara, sebuah gabungan hebat diva-diva negara (Malaysia), iaitu Jaclyn Victor, Ning Bazura serta Shila. Gabungan suara yang cukup mantap ini bagi Pangeranz iainya satu idea yang brillian kerana suara-suara mereka memang unik diantara satu sama lain. Dari suara yang tinggi sehinggala yang rendah, semua memainkan peranan penting dalan sesebuah lagu, yang penting tiada … Continue reading

3-Suara

Review 3 Suara (Jac Ning Shila)


NANTIKANNYA !! @ http://pangeranzumar.com WARNING! ALL THE MP3 PROVIDED IN THIS BLOG IS JUST FOR PREVIEW PURPOSE. PLEASE DELETE THE FILE IN 2 DAYS AND BUY THE ORIGINAL ALBUM FOR SUPPORT THE ARTIST AND INDUSTRY. WE ENCOURAGES YOU TO VISIT THE WEBSITES OF THE ARTISTS AND MUSICIANS YOU LIKE, AND TO BUY THE MUSIC. MUSIC … Continue reading

TKC Poster

Review Teater Muzikal TERIMA KASIH CINTA


TERIMA KASIH CINTA Cinta?, memang sukar untuk ditafsir, ianya datang dari hati dan ianya tak dapat dipaksa, tetapi percayalah cinta dapat dipupuk. Pelbagai persepsi yang diberikan ianya bergantung kepada permikiran seseorang serta kepercayaan seseorang berkenaan cinta. Cinta pada keluarga, cinta pada kekasih, cinta pada pasangan, dan cinta yang agung adalah cinta pada yang Maha Pencipta. … Continue reading

Apa Yang Telah Berlaku??


Apa Yang Telah Berlaku?? Manusia sering lupa apa yang berlaku dan apa yg telah mereka lakukan, ini kerana manusia hanya faham akan perasaan sendiri. Perkara ini pernah sekali dibincangkan dengan kawan Pangeranz. Kadang-kadang seseorang itu tidak tahupun apa yang mereka telah lakukan pada kita sehinggakan kita berasa alpa terhadap diri. Ini bukanlah ada apa-apa unsir … Continue reading

Cartoon Sick Man

Kesempurnaan


    Hari ini Pangeranz nak kongsi satu pendapat. Dimana nak ikutkan tajuknya iaitu mencari satu kesempurnaan. Bagi Pangeranz semua manusia mempunyai pendapat masing-masing berkenaan perkara ini, tetapi bagi pendapat Pangeranz semua manusia perlu mencari kesempurnaan, tak kira la kesempurnaan hidup, mahupun akhirat. Tetapi kesempurnaan abadi adalah kesempurnaan akhirat. Dan semua manusia mencari yang sempurna, … Continue reading

iweb

KEMPEN WAJAH WAJAH SIMPLYSITI


ST12

Lirik Lagu ST 12 – Jangan Pernah Berubah


Lirik Lagu ST 12 – Jangan Pernah Berubah Biarkan waktu teruslah berputar Mencintai kamu penuh rasa sabar Meski sakit hati ini kau tinggalkan Ku ikhlas ‘tuk bertahan Cintaku padamu begitu besar Namun kau tak pernah bisa merasakan Malah kini kau ucapkan selamat tinggal Membuat keresahan Reff:[*] Meninggalkanku tanpa perasaan Hingga ku jatuhkan airmata Kekecewaan ku sungguh … Continue reading

start a day

Survey. (Tag 8 Blogger)


1) What is the most important thing in your life? My life 2) What is the last thing that you bought with your own money? i-Phone 3) Where do you wish to get married? omg…am still young, think about it later, or maybe Makkah 4) How old do you think you will be permanently owned … Continue reading

crying-celeb

Bila Lelaki Menangis


Bila Lelaki Menangis Amaran! Entri ini agak emosi. Jika tidak mahu teremosi sama, jangan baca! Menangis selalu dikaitkan dengan wanita. Wanita lebih mudah melepaskan emosi duka mereka dengan tangisan. Menangis juga adalah senjata bagi wanita. Tetapi bagaimana dengan lelaki? Lelaki sukar untuk menangis kerana ego! Yakah? Dari pengalaman aku, lelaki akan menangis apabila, 1. Ditimpa … Continue reading

Gambar Hiasan

Dimanakah Artisnya (Post : 19 APRIL 2010 – INIKAH ARTIS KITA?)


      Ok semua masih ingat lagi post Pangeranz tahun lepas iaitu 19 APRIL 2010 – INIKAH ARTIS KITA?. Kalau tak ingat boleh klik kat link tuh yer. So skang ni tetiba Pangeranz terbaca post tersebut sebab ada satu part Pangeranz cakap : Dan rasanya si Sani ni hanya berangan jadi Artis. Lama tak lama … Continue reading

people

Biarlah Sepadan


Ok, hari ini Pangeranz nak cerita sikit apa yang telah terjadi sejak dua menjak ni. Pada mulanya semuanya jadi tenang bile dah pindah kat tempat baru ni. Tetapi ada pula yang tak puas hati dengan group kami. Ok la, biasa la kan manusia mana ada yang sempurna untuk menyukai semua orang disekeliling. Tapi walaubagaimana pun … Continue reading

  • :.Mutiara Kata.:

    Masa Lampau, Masa Sekarang Dan Masa Depan. Sebenarnya Adalah Satu... Ia Adalah Sekarang - Stove
  • :. Contemplation.:

    Pride is not the best because we never fell. But as we come back every time we fall.
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.